In beeld: concerten, catsitten en Berlijn

Joe, welkom bij een nieuw 2-weken overzicht! De afgelopen twee weken waren CRAZY, vandaar ook nu pas weer iets online. Ik deed heel veel leuke dingen en dit overzicht staat dan ook bomvol foto’s. Let’s go!

Vlak voordat ik bij therapie naar binnen wandelde zag ik deze kat en toen ik klaar was zat hij/zij er nog. Zo leuk. De afgelopen weken heb ik het idee dat therapie eindelijk iets begint op te leveren, het is steeds minder een uur lang alleen maar huilen en steeds meer inzichten opdoen. Ik leer ontzettend veel over mezelf, waarom ik doe wat ik doe en ben zoals ik ben. Wat ik nog lastig vind is deze kennis ook toepassen in het dagelijks leven maar hey, het kan ook niet allemaal in één keer.

Het was bijna een half jaar geleden dat ik voor het laatst bij de kapper was geweest en inmiddels was het een mengelmoes van kleuren geworden. Ik zat ruim vier uur in de stoel en ben heel blij met het resultaat. Bovenop is het iets donkerder gebleven en in de lengtes zit een mix van rood en koper.

Twee dagen later was ik in Amsterdam voor het bijwerken van mijn tattoo, dineren bij de de Vegan Junkfood Bar (beste vegan bitterballen EVER) én een concert van De Jeugd van Tegenwoordig. Wát een feestje was dat concert, echt heel leuk.

Vanuit Amsterdam ging ik, na een kleine pitstop thuis om vriend en kat gedag te kussen, door naar het pittoreske Neede om op de kat van mijn beste vriendin te passen. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om er een soort retraite van te maken waarbij ik vooral heel weinig deed. Dingen die ik wel deed was veel met de kat knuffelen, slapen, lezen, in bad en wandelen. Heel. Vervelend. Oh en ik keek de finale van de Nations Leauge maar daar wil ik het verder niet meer over hebben.

Maandagmiddag kwam ik weer thuis en spendeerde ik wat quality time met mijn baby.

Had ik al gezegd dat de afgelopen weken vol zaten met leuke dingen? Samen met Kai ging ik naar de Johan Cruijff Arena voor een concert van Metallica. Vooral Kai is groot fan en ook ik kan twee uur keiharde rock zeker waarderen. Leuk was het moment waarop ze ‘Bloed, zweet en tranen’ van André Hazes coverden en de hele Arena mee brulde, minder leuk was het geluid wat vooral in het begin echt om te huilen zo slecht was.

Sjors heeft een nieuwe hobby, namelijk op de schone was liggen. Fijn, vooral nu hij zo in de rui is dat hij iedere dag een halve kat aan haar verliest. Maar eraf halen doe ik ook niet want hij ligt zo lekker en wie kan dit koppie nou weerstaan?

In mijn (oké Kai’s) gloednieuwe Metallica shirt naar de tweede bijeenkomst van de mindfulness training die ik volg. Ook dit vind ik nog heel erg moeilijk, het zijn bijeenkomsten van 2,5 uur waarin we maar 2 opdrachten doen en alles heeeeeeeeel langzaaaaaaaaam gaat. Ik word op die manier onwijs met mezelf geconfronteerd en het feit dat ik altijd door blijf gaan om maar niets te hoeven voelen. Dus als ik daar dan een 45 minuten durende bodyscan lig te doen dan is dat vrij heftig. Maar ook hierbij denk ik: geef het tijd. Ik hoor van veel mensen dat het best veel tijd kost voordat je echt de voordelen van mindfulness gaat merken in je dagelijks leven en dat het een soort spier is die getraind moet worden. Tussen de bijeenkomsten door hebben we huiswerk en daar is voor mij nog wel wat winst te behalen; ik vind het lastig om er tijd vrij voor te maken (want dan moet ik weer stilstaan bij mijn gevoel en ieh gevoelens). Gelukkig merk ik in de groep dat ik hier niet de enige in ben en is het volgens de trainster ook iets wat erbij hoort.

Afgelopen donderdag was het EIN-DE-LIJK zover: het tripje naar Berlijn met mijn andere bestie. Maanden naar uitgekeken en op het moment van typen ben ik alweer een hele dag thuis. Gelukkig hebben we de foto’s nog zullen we maar zeggen. Voor mij was het de vierde keer Berlijn in vier jaar en het voelt al echt als een tweede thuis. Binnenkort komt er nog een aparte blogpost online waarin ik alle vegan restaurants die ik tot nu toe heb ontdekt zal delen. Een samenvatting van het weekend in een paar woorden is: eten, slapen, winkelen, heel veel en heel hard lachen. Mijn vriendin liet trouwens een tattoo zetten die je hier kan bewonderen.

Starbucks mokken zijn een soort van mijn nieuwe verzameling: ik heb er eentje uit Londen, Japan en nu ook uit Berlijn. In al mijn enthousiasme kocht ik eerst bovenstaande mok, tot ik erachter kwam dat er ‘Germany’ op staat en niet ‘Berlin’. Vind het een leuke mok hoor, maar als er alleen ‘Germany’ op staat kan ik die bij wijze van spreken ook net over de grens in Gronau hebben gekocht. Gelukkig mocht ik de mok ruilen en staat er nu een mooie Berlijn mok te shinen in mijn keukenkastje.

Hoe leuk de afgelopen weken ook waren, ik merk dat het wel weer een aanslag op mijn lijf is. Ik ben Moe met een hoofdletter M. Gelukkig is komende week een stuk rustiger en ga ik mij weer op therapie en werk focussen.

Wat er afgelopen weken online kwam:

In beeld: mei

Gelezen in mei

 

Volg mij ook op Instagram en Goodreads.

Liefs, Zina

3 thoughts on “In beeld: concerten, catsitten en Berlijn

  1. Ik vind dat bruine jurkje echt zó leuk, hè! <3 En fijn dat je zulke goede weken hebt gehad. Als ik dat zie, krijg ik echt een beetje hoop dat het mij ook weer gaat lukken om zo te genieten. En nu… bijkomen? 😉 Merk je dat dat ook minder wordt, hoeveel tijd je nodig hebt om bij te komen van zoveel activiteit?

    1. Ik ook en het was echt toeval dat ik het jurkje tegenkwam! Maar zo blij mee. Nu inderdaad bijkomen, ik merk wel dat ik veel tijd nodig heb om weer een beetje op een ‘normaal’ energielevel te komen. Dus wat dat betreft valt het nog een beetje tegen, ik had gedacht (gehoopt) dat ook dat al beter zou gaan. Maar je kan niet alles in één keer hebben dus ik probeer nu extra goed te luisteren naar wat mijn lichaam nodig heeft en niet teveel te plannen deze week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *