In beeld: dieren, stemmen, lazy weekend

Week- en maandoverzichten zijn altijd één van mijn favoriete dingen om te lezen op andere blogs. Schaamteloos een kijkje krijgen in andermans leven, maar ook geïnspireerd worden door dingen die andere mensen doen, lezen of kijken. Op mijn vorige blog plaatste ik ook regelmatig maandoverzichten, omdat ik het leuk vind om terug te kunnen kijken en te focussen op alle leuke en mooie dingen die ik meemaak. Maar ook om te laten zien hoe het (mijn) leven met een burn-out en/of depressie eruit ziet. Ik begin nu met weekoverzichten, wie weet switch ik op een later moment nog naar maandoverzichten.

Maandag

Eén van de weinige foto’s die ik maandag maakte was in de ochtend, toen we ein-de-lijk weer eens wakker werden zonder regen. Het was mijn bedoeling om ’s ochtend te lezen maar zodra het nieuws over Utrecht naar buiten kwam zat ik aan de televisie gekluisterd. ’s Middags had ik therapie, wat ik de rest van de dag gedaan heb moest ik serieus terug zoeken in het weekschema dat ik voor therapie moet bijhouden. Ik zie dat ik nog boodschappen heb gedaan, gegeten heb en vervolgens om half 9 al naar bed ben gegaan.

Dinsdag

Ging ik naar de fysio waar bleek dat er een rugspier vast had zat, wat verklaarde waarom ik alweer weken rondliep met rugpijn. Ik werd in allerlei posities gevouwen en gemasseerd en op dit moment heb ik gelukkig nergens meer last van.

In de middag besloot ik om een stukje te wandelen, er moest een boek terug naar de bibliotheek en ik had ook wel zin in wat frisse lucht. Onderweg kwam ik deze vrachtwagen tegen en ik heb even getwijfeld of ik ermee weg zou rijden. Toch maar niet gedaan. ’s Avonds keek ik samen met Kai het debat om te zien of we nog van gedachten zouden veranderen wat betreft waar we op zouden stemmen, maar dat gebeurde niet (wel werd ik bevestigd in mijn keuze op welke partij ik vooral niet zou gaan stemmen).

Woensdag

Voting day! Ik vind stemmen zó belangrijk om te doen, helemaal als vrouw zijnde. Daarnaast vind ik het ook heel leuk, ik voel me op dat soort momenten pas echt volwassen. Maar voordat ik ging stemmen ging ik met een vriendin naar de kinderboerderij en maakte ik daar wat nieuwe vrienden.

Daarna ben ik nog bij de kat van een vriendin gaan kijken, deze voelde zich niet zo lekker en was de hele dag alleen thuis. Gelukkig ging het redelijk goed met de kat en kon ik uitgebreid knuffelen met een van de andere katten.

Lekker poseren met Kai’s stem omdat ik mijn eigen stemmen al heel enthousiast in de bak had gegooid. Na het stemmen bestelden we pizza en keken we de rest van de avond de uitslagen. Hoewel ik super trots ben dat Partij voor de Dieren en GroenLinks het zo goed hebben gedaan ben ik minder blij met de rest van de uitslag.

Woensdag was ook de dag dat ik dit blog online zette inclusief eerste blogpost. Ik heb tot nu toe veel leuke reacties gehad, echt een pak van mijn hart.

Donderdag

Woensdag werd ik met frisse levensmoeheid wakker en had ik vooral zin om de hele dag in bed te blijven liggen. Uiteindelijk wist ik mezelf naar buiten te slepen voor een rondje hardlopen en werd ik beloond in de vorm van twee katten die gedag kwamen zeggen.

De rest van de dag deed ik niet veel meer (de energie was wel op na het hardlopen), ’s avonds las ik nog wat en keek ik de wedstrijd van het Nederlands elftal.

Vrijdag

Werd ik wakker met de meest vreselijke spierpijn in maanden. Alles deed pijn en traplopen was vrijwel onmogelijk. Toch wist ik mezelf naar buiten te slepen voor een wandelsessie van anderhalf (!) uur. Later ben ik samen met Kai naar de universiteit gegaan om een verslag in te leveren, de rest van de dag lag lamlendig op de bank met Netflix en YouTube.

Zaterdag

Kai vroeg zich hardop af wat ik in deze ‘fancy’ outfit ging doen, het bleek boodschappen doen bij de Appie te zijn. Op sommige dagen loop ik alleen maar in pyjama, in sommige dagen heb ik zin om me helemaal op te doffen. Dit hangt niet van mijn stemming af, ik kan me alsnog ellendig voelen ook al zie ik er voor de buitenwereld ‘goed’ uit (om dat misverstand maar meteen uit de wereld te helpen). ’s Avonds kwam een ander stel bij ons eten en dat was de tweede keer deze week dat ik me heel erg volwassen voelde.

Zondag

Mijn tattoo! Hij zit er nu zes weken op en is heel mooi geheeld. Ik kan niet wachten tot het écht mooi weer wordt en ik met blote benen naar buiten kan. De zondag stond vooral in het teken van uitrusten, heel veel slapen, lezen en ’s avonds de wedstrijd Nederland – Duitsland kijken. Voor Kai en ik altijd een bijzondere wedstrijd gezien hij uit Duitsland komt. Op het moment van schrijven is de wedstrijd nog bezig en staat het 0-2 voor Duitsland, fingers crossed dat dit nog goed komt..

 

Wat er deze week online kwam:

Op therapeutische basis, mijn allereerste blogpost.

Typisch mij, over vijf eigenschappen die mij typisch Zina maken.

Ik ben ook te volgen op Instagram en Goodreads.

Liefs, Zina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *