In beeld: kinderboerderij, Fc Twente en veel Sjors

Maandag, tijd voor een nieuw weekoverzicht! Het was voor mijn doen best een goede week, de meeste bijwerkingen van de medicatie zijn inmiddels verdwenen en ik had zelfs een beetje energie.

Op Instagram heb ik een poll geplaatst met de vraag of ik door zal gaan met deze weekoverzichten of over zal stappen op maandoverzichten. Niet omdat ze slecht bekeken worden, maar omdat ik het idee heb dat ik iedere week hetzelfde vertel en laat zien. Aan de andere kant: dat is ook hoe mijn leven op dit moment is. En dat is prima. Ik weet het niet zo goed, vandaar dat ik de vraag er maar even in gooi. Mocht je geen Instagram hebben laat het dan vooral onderaan deze blogpost weten! Ik vind het zelf wel leuk om deze overzichten te maken, het zorgt er ook voor dat ik mijn eigen (mentale) vooruitgang blijf zien. Daarom is helemaal stoppen voor mij geen optie.

Maandag

Was niet mijn beste dag. Ik werd wakker met gigantische spierpijn (souvenir van het werken in de tuin) en had precies nergens zin in. Jammer genoeg moest ik naar therapie, spierpijn was volgens een vriendin geen goede reden om af te zeggen. Omdat Kai’s college uitliep moest ik met de bus, wat ik een jaar geleden echt prima had gevonden maar wat tegenwoordig reden is voor een huilbui. Er kan namelijk, volgens mijn hoofd, zóveel misgaan als ik met de bus ga. Uiteindelijk ging het redelijk, ik werd wel misselijk (thank you wagenziekte) maar ik ben niet verongelukt en niemand was gemeen tegen me.

Ik trok mijn spijkerjasje van River Island weer eens uit de kast (klik hier voor een betere foto), deze kocht ik twee jaar geleden in Londen. Het jasje is bedoeld om oversized te vallen, maar sinds ik vorig jaar veel ben afgevallen zit het wel erg ruim. Ik denk erover om binnenkort naar een kleermaker te gaan om te vragen of ze het iets in kunnen nemen, geen idee of dat met dit soort jasjes kan?

Slechtste foto ooit, maar deze ‘kip’stukjes waren LEKKER. Zelfs Kai vond ze prima te pruimen, terwijl die vaak vrij kritisch is op vleesvervangers. Ik kocht ze bij Jumbo voor €2,49. Dit was overigens mijn snack tijdens het kijken van Game of Thrones (WAT EEN AFLEVERING MENSEN), waarna ik de rest van de dag bezig was met memes bekijken over de aflevering en theorieën lezen. Het duurde vrij lang voordat ik de hele hype rondom de show begreep maar nu ben ik echt een beetje verdrietig dat het er al bijna op zit. Net als The Big Bang Theory trouwens, wat al jarenlang één van mijn favoriete series is en waar de laatste aflevering ook deze maand van is.

Dinsdag

In de ochtend ging ik samen met een vriendin naar de kinderboerderij waar we het liefste geitje OOIT zagen. Zo mini, zo zacht en fluffy. Geitjes, en dieren in het algemeen, zijn hetgeen waar je me altijd blij mee kan maken. Ik word ook heel vaak getagd in dierenfoto’s- en filmjes op Instagram en vind dat zó leuk.

In de middag was ik op mijn werk, waar ik met een collega bij kletste en via haar een nieuwe klus kreeg die ik kan doen tijdens mijn re-integratie (vinden jullie het leuk om meer te lezen over mijn re-integratie en hoe dit gaat? Let me know).

’s Avonds was de eerste halve finale van de Champions Leauge, waarbij Kai het bijna niet meer hield van de spanning. Moet eerlijk zeggen dat ik ook gejuicht heb toen Ajax een doelpunt maakte. Ajax is zeker niet mijn favoriete club maar zoiets als dit maak je niet vaak mee en is ook goed voor het Nederlandse voetbal. Sjors vond het allemaal wel prima, zolang hij lekker kan liggen is het goed.

Woensdag

De laatste weken ben ik wat meer klusjes in het huis aan het doen die al maanden liggen te wachten. Één daarvan is het opruimen van onze schuur, wat net als onze zolder een dumpplaats is geworden voor alles wat we niet iedere dag nodig hebben. Ook stond er al vanaf onze verhuizing (bijna twee jaar geleden) een kapotte koelkast en stofzuiger, waar ik vooral de laatste maanden helemaal klaar mee was. Uiteindelijk mailde ik vorige week met een bedrijf hier in de buurt dat oud ijzer en elektronische apparatuur ophaalt en vandaag zouden ze het komen ophalen. Dus ik zat met mijn goede gedrag de hele dag thuis, uiteindelijk voor niks want ze kwamen niet. Zucht. Gelukkig werd het goed opgelost en werden de spullen de volgende dag alsnog opgehaald.

Wat wel kwam: een pakketje van Bianca. Het kattenportemonneetje had ik eigenlijk iets groter ingeschat, ik wilde deze gaan gebruiken als toilettasje voor onderweg. Dat gaat hiermee niet lukken, maar ik weet zeker dat ik er een andere bestemming voor ga vinden.

Al een tijdje zocht ik leuke armbandjes maar omdat ik hele dunne polsen heb is vrijwel alles wat in de winkel te koop is te groot. De armbandjes op de foto hieronder kun je zelf zo los of strak doen als je wilt, ideaal! Bianca verkoopt naast deze armbandjes nog heel veel andere leuke dingen in haar webshop. Ik heb zelf een aantal kettinkjes bij Bianca gekocht en ben altijd super tevreden over de kwaliteit, daarnaast is ze super snel met het leveren van je bestelling.

Donderdag

Ik beloof jullie plechtig dat ik vandaag nog mijn spiegel schoon ga maken. Donderdag had ik weer een afspraak op werk, haalde ik een nieuwe voorraad medicatie op en keek ik het hele seizoen van Special op Netflix. Best een productieve dag, al zeg ik het zelf.

Vrijdag

View this post on Instagram

Voor het eerst in tijden weer een thuiswedstrijd van Twente bijgewoond. Ik vond het super spannend, heb twee keer op het randje van paniek gezeten maar het was óók heel erg leuk. Hou zo van voetbal en het (positieve) sfeertje eromheen. Met zijn allen achter de ploeg staan, honderd veel te simpele liedjes meezingen en helemaal uit je plaat gaan wanneer er gescoord wordt (over hooligans wil ik niets anders zeggen dan: gooi jezelf alsjeblief weg). Na de wedstrijd werden de teams onder 14, onder 19 én de Twente vrouwen gehuldigd. Allemaal kampioen geworden. Ik vond het mijn feministische plicht om samen met Kai net zo hard te juichen voor de vrouwen als dat we normaal voor de mannen doen. Trots da’w veur Twente bint! #voetbal #voetbalmeisje #fctwente #grolschveste #mentalhealth #depressie #burnout #fucktaboes

A post shared by Zina (@ziens__) on

Vrijdagavond ging ik samen met Kai naar een wedstrijd van Fc Twente. Ik keek er heel erg naar uit en tegelijkertijd heel erg tegenop; ook hier vertelde mijn hoofd weer dat er echt heel veel mis kon gaan. Maar er ging niets mis, ik raakte niet in paniek (wel twee keer bijna, toen ik Kai kwijt was en toen ik even op hem moest wachten terwijl hij naar de wc was).  Zoals je misschien wel gemerkt hebt tijdens het lezen van mijn weekoverzichten; ik hou van voetbal. Van mijn moeder meegekregen (die trouwens wel voor Ajax is, zo jammer).

Zaterdag

Kai was het weekend weg en daarom mocht Sjors bij me op bed slapen. Toen ik nog alleen woonde sliep Sjors bijna iedere nacht bij me maar toen Kai en ik gingen samenwonen kon dit niet meer omdat Kai allergisch is voor katten. Toen ik erachter kwam dat Kai allergisch was voor katten moest ik zo hard lachen, ik als grootste crazy cat lady ooit die een vriend heeft die allergisch is. Hoe verzin je het. Gelukkig is zijn allergie op dit moment stukken minder heftig en kan hij prima samenleven met Sjors.

Zaterdagavond keek ik de Dodenherdenking op televisie, altijd weer kippenvel en tranen. Het blijft indrukwekkend en ook belangrijk, dat we nooit vergeten dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Zondag

Zo gezellig om samen met Sjors wakker te worden (vind het ook altijd heel gezellig om samen met Kai wakker te worden hoor, no worries). Om half 9 vond Sjors het wel goed geweest en maakte hij duidelijk dat hij HONGER had. Ik was dus lekker op tijd al uit bed wat ik altijd heel fijn vind. Voor mijn burn-out was ik een echt ochtendmens en stiekem hoop ik nog steeds dat dat terug gaat komen. Langzame ochtenden vind ik zo lekker. Ook het feit dat het, terwijl ik dit typ, net 12 uur ’s middags is en ik al zoveel dingen heb gedaan. De rest van de middag installeer ik mezelf met een boek op de bank en als Kai vanavond thuiskomt gaan we samen de KNVB Bekerfinale kijken (hup Willem II) (grapje geen grapje).

Wat er deze week online kwam:

In beeld

Favorieten van april

Gelezen in april

Ik ben ook te volgen op Instagram en Goodreads.

Liefs, Zina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *