In beeld: lichtpuntjes, een stapje terug en dieren

It’s a bumpy ride, dat leven van mij. De afgelopen twee weken ging het echt niet goed. Maar nu ik dit typ (zondag) heb ik gelukkig echt een goede dag, waar ik dan ook volop van geniet (en gebruik van maak). Ik hoop dat je het leuk vindt om te zien wat ik de afgelopen twee weken zoal gedaan heb.

Het lijkt bijna gezellig bij mijn psycholoog, haha. Nog steeds ga ik om de week naar therapie, binnenkort zit er voor het eerst iets langer tussen de afspraken en dat vind ik best spannend. Maar als zij denkt dat ik dit kan, dan vertrouw ik daarop. En ik kan altijd bellen als het écht niet gaat, wat een hele geruststelling is (die ik waarschijnlijk niet eens nodig heb, maar toch).

Meteen na therapie fietste ik door naar m’n leen-teckel. Die dit keer echt beduidend minder enthousiast en blij was. Het gaat niet zo goed met zijn gezondheid en hoewel ik het beestje pas twee keer gezien heb, ben ik nu al aan hem gehecht en moet ik er niet aan denken dat hij er misschien over een tijdje niet meer is #lekkerlabiel.

Tijdens een tripje naar de DM in Duitsland kocht ik deze mascara. Gelukkig voor iedereen die nog op zoek is naar een goede mascara is deze ook gewoon bij de Kruidvat te koop. Kost €2,99, vegan (in veel mascara’s zit bijenwas) én wimpers tot aan de maan; wat wil een mens nog meer.

Oké, ik weet dat ik de minst betrouwbare persoon ben als het gaat om het aanprijzen van mascara’s (het maakt bij mij niet uit of ik een mascara van twee euro of twintig euro gebruik, wimpers tot aan het plafond it is) maar KIJK HOE LANG M’N WIMPERS ZIJN. En kijk hoe knap Sjors is, ook belangrijk.

Over Sjors gesproken: hij kreeg post! Van Michelle en haar kat Beau. Dit was echt wel één van de lichtpuntjes van de afgelopen weken. Ik had hier zo’n rotdag gehad en toen ik bij thuiskomst dit zag moest ik toch even hardop lachen. Thanks Michelle en Beau <3

Ook een lichtpuntje: het weekend dat ik in Alkmaar spendeerde bij mijn vriendinnetjes Rachel en Milou. Het plan was om naar Hoenderdaell te gaan maar omdat het weer zo slecht was moesten we onze plannen wijzigen. Het werd bowlen, waar ik het voor elkaar kreeg om een bal ACHTERUIT te gooien (ja, zoals op die blooperfilmpjes ook altijd gebeurt).

 

Nog meer sociale dingen: koffie drinken met Priscilla! We kennen elkaar al een hele tijd via Instagram en onze blogs maar hadden elkaar nog nooit in het echt gezien. Toch altijd spannend, gelukkig was het heel gezellig. Het voelde  helemaal niet alsof het de eerste keer was dat we elkaar zagen. Priscilla tipte dit boek en toen ik dezelfde dag nog naar de bibliotheek ging gebeurde er iets wat me echt ALTIJD overkomt als ik naar de bieb ga: ik ga voor één boek en kom met een hele stapel thuis. Dit keer waren het er zes om precies te zijn. Ach ja, het houdt me van de straat. Wil je trouwens weten wat ik lees, kijk dan op mijn Goodreads account.

Sjors gaat de laatste tijd steeds vaker ónder de dekens liggen. Zo gezellig.

Er waren een paar dagen waarop ik zó moe was dat ik na werk een dutje deed, omdat het niet lukte om wakker te blijven tot een acceptabele bedtijd. Dus dan ging ik rond een uur of 4 naar bed, tot 5, dan eten, tv kijken of een boek lezen en rond 9 weer naar bed. Zelfs dan kon ik makkelijk ’s nachts een uur of 8-9 slapen. Dus ja, de vermoeidheid was real.

Mede door deze intense vermoeidheid besloot ik wat betreft mijn re-integratie op werk even een stap terug te doen. Volgens het plan wat was opgesteld zou ik nu weer op mijn contracturen moeten zitten, maar ik ben tijdelijk weer teruggegaan naar 20 uur. Zuur, maar het is niet anders. Ik kan wel koste wat kost 32 uur werken, maar alles in mijn lichaam en hoofd schreeuwt dat het daar nog te vroeg voor is.

Voor een gesprek met mijn manager was ik weer eens op het hoofdkantoor en daar hadden ze groene thee met kokos. Super lekker, maar ik kon de variant die ze op werk hadden nergens vinden. Gelukkig had ‘mijn’ Jumbo de smaak wel in het assortiment dus kocht ik ‘m daar. De laatste tijd drink ik, dankzij de rCup die ik van Kaline kreeg voor kerst, weer heel veel thee. Eerder kon ik thuis nooit thee drinken omdat Sjors dan helemaal leip werd maar met de rCup kan ik zoveel thee drinken als ik wil.

Koffie drink ik op dit moment een stuk minder. Omdat ik al twee weken een sluimerende hoofdpijn heb, en omdat ik wil zien of mijn vermoeidheid verminderd als ik minder koffie drink. Ja het klinkt gek, maar van teveel caffeine kun je blijkbaar ook moe worden?

 

Afgelopen weekend had ik opeens weer een stuk meer energie. En die bulk aan energie besloot ik te gebruiken om mijn huis weer eens goed op te ruimen. Wanneer ik zo vermoeid ben lukt het mij niet meer om het huishouden goed bij te houden. De vaat stapelt zich op, ik heb amper nog schone kleding in mijn kast en overal ligt een dikke stoflaag. Behalve het schoonhouden van de kattenbakken doe ik dan vrij weinig. En dat terwijl ik juist heel erg houd van een schoon en opgeruimd huis. Dus wanneer het dan (voor mijn gevoel) zo’n troep is ga ik mij daar NOG slechter om voelen en tadaa, hallo vicieuze cirkel.

Maar ik ben super blij dat ik nu in ieder geval twee goede dagen heb gehad. Waar het aan ligt? Geen idee. Misschien mijn cyclus (ik lees nu Period Power en volgens dat boek zit ik nu in mijn lente, wat onder andere betekent dat ik weer wat meer energie zou moeten hebben), Misschien is het de vitamine D die ik nu iedere dag braaf slik? Of is dit weer het begin van een nieuwe goede fase. Niemand die het weet en ook niemand die mij kan vertellen hoe lang het zal duren, dus ik geniet er echt intens van. Dat is dan weer een van de mooie kanten van mijn psychische struggles: ik kan heel erg genieten van ‘kleine’ dingen, die voor andere mensen heel vanzelfsprekend kunnen zijn. Bijvoorbeeld het opruimen van bovenstaand kastje, waar ik echt al weken tegenaan hikte. Ik kon niks meer vinden, alles lag door elkaar, maar opruimen lukte niet. En kijk nou hoe mooi opgeruimd het is. Komende week ga ik waarschijnlijk iedere keer als ik dat kastje opentrek blij zijn met hoe het eruit ziet.

Einde spreekbeurt, ik wens degene die dit leest een mooie week toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *