In beeld: mental breakdown, freubelen en klein geluk

Welkom bij een nieuw weekoverzicht! Het was een week met twee gezichten; waar het maandag en dinsdag nog best aardig ging, had ik na woensdagavond een flinke mental breakdown.

Maandag

Geluk zit in de kleine dingen. En in chocolade. Deze twee gecombineerd zorgden op maandagmiddag voor het ultieme geluksmoment van deze week. Ik dacht namelijk dat ik geen chocola meer in huis had dus ik stond te springen van blijdschap toen ik toch nog iets vond.

’s Avonds maakte ik de grootste fout van mijn leven door naar de nieuwe Dumbo film te gaan. Wát een ellende, ik had er letterlijk buikpijn van. Het is echt een prachtige film, maar ik kan zo’n zielig olifantje die wordt gepest en uitgelachen gewoon niet aan.

Dinsdag

Dinsdagochtend had ik therapie. Ik volg vanaf begin februari twee soorten therapie: schematherapie en psychomotorische therapie (PMT). De eerste om uit te zoeken welke schema’s ik hanteer en waar deze vandaan komen, PMT om in het hier en nu met deze schema’s aan de slag te gaan. Ik vind het heftig, ben vaak twee dagen van slag, maar heb wel het idee dat ik eindelijk tot de kern van mijn problemen kom. Dat is niet altijd leuk, maar zoals mijn therapeut ook zei: je bent hier niet voor de leuk.

Dus toen een vriendin vroeg of ik ’s avonds op haar kindjes kon passen bedacht ik me dat ik daarna dan lekker in bad zou kunnen. Ik heb anderhalf uur liggen dobberen en lezen.

Vervolgens beneden met de hond knuffelen. Heb ik al eens gezegd dat ik echt heel erg van dieren houd?

Toen ik de kindjes op bed ging leggen mocht de oudste nog even spelen/lezen/knutselen terwijl ik de jongste een verhaaltje voorlas. Later kwam ik bij haar en kreeg ik een envelop, deze mocht ik pas open maken als ik thuis was. Onderstaand briefje zat erin, mijn hart maakte echt een sprongetje toen ik het zag. Zó lief.

Woensdag

Van woensdag heb ik precies 0 foto’s. Ik sliep uit, had werkbegeleiding en ging ’s avonds samen met collega’s naar een theatervoorstelling in Zeist. Deze zou gaan over werkdruk en burn-outs bij jongeren, vandaar mijn interesse. Ik had iets verwacht waar ik zelf wat tips uit kon halen, maar kreeg één of andere chaotische sketch voorgeschoteld. Wat er precies gebeurde of wat mij zo triggerde weet ik nog steeds niet, maar ik was bij thuiskomst helemaal leeg.

Donderdag

Vervolgens was donderdag echt een kutdag. Ik heb de hele dag op bed gelegen en ben er alleen uit geweest om een iets te eten. Gelukkig was er ’s avonds voetbal, en kwam Sjors even bij me liggen om te knuffelen.

Vrijdag

Vrijdag deed ik ook niet veel, behalve lunchen met een goede vriend en AH insecten tattoo’s op mezelf plakken. Meteen inspiratie voor een nieuwe tattoo, want hoe mooi zou een échte vlinder daar zijn? Maar eerst staan er over anderhalve week nog twee andere plaatjes op de planning (en dan moet ik weer even rustig aan doen anders zit ik over een jaar vol).

Zaterdag

Gelukkig voelde ik mij zaterdag weer iets beter. Ik verkocht, na veel onnozele berichtjes, mijn fiets via Marktplaats. Omdat deze al behoorlijk lang stof stond te verzamelen in de schuur vond ik het wel zo netjes om ‘m eerst even te poetsen. Ik wil nu graag een elektrische of lichtgewicht fiets, zodat ik er ook langere stukken mee kan fietsen. Lijkt me heerlijk om, als ik weer aan het werk ga, af en toe de fiets te kunnen pakken in plaats van altijd maar met de auto.

’s Middags zocht ik alle souvenirs van onze Japan reizen bij elkaar om er eindelijk iets leuks mee te doen. De eerste keer Japan is alweer ruim twee jaar geleden dus het werd ook wel tijd. Zó leuk om alles weer te zien, ik heb de vakanties echt herbeleefd die middag. Kai trouwens ook. Die moest, terwijl hij zat te studeren, continu ‘OH KIJK WEET JE DIT NOG’ aanhoren.

Zondag

Uiteindelijk is dit het resultaat van m’n gefreubel en ik ben er vrij content mee. Het is vooral heel leuk om dit nu iedere dag te kunnen zien. Het waren bijzondere reizen en ik denk er graag aan terug.

 

Wat er deze week online kwam:

In beeld, het weekoverzicht van vorige week.

Ik ben zeker van plan om meer blogposts te schrijven over andere onderwerpen, maar ik wil (en kan) het niet forceren. Voor deze week staat er nog een ‘favorieten van maart’ en ‘gelezen in maart’ op de planning.

Ik ben ook te volgen op Instagram en Goodreads.

Liefs, Zina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *