In beeld: nieuwe make-up, dieren aaien in Limburg

Het was een pittig weekje, de energie die ik vorige week had was deze week weer ver te zoeken. Tussen het uitrusten in probeerde ik nog wat dingen te ondernemen en van donderdag tot en met zaterdag was ik bij mijn ouders in Limburg. Waar ik vooral genoot van het mooie weer, alle dieren die ik tegenkwam en het samen zijn met mijn familie.

Maandag

Aan het eind van de ochtend kwam een collega langs om samen te lunchen en om met Sjors te knuffelen. Maar eigenwijs als hij is kwam hij pas naar beneden toen mijn collega al weg was. Daarna deed ik niet veel meer, behalve met Kai boodschappen doen en wat in huis rommelen.

’s Avonds schreef ik mij samen met een vriendin in voor de Alkmaar City Run. Super impulsief, maar dit soort dingen heb ik wel nodig om gemotiveerd te blijven voor het sporten. Het sporten gaat de laatste tijd niet echt soepeltjes door een combinatie van blessures en heel erg geen zin. Daarnaast is het voor mij heel erg alles of niets, dus óf ik sport super fanatiek drie keer per week, óf helemaal niet. Ik leer nu bij therapie dat er ook een grijs gebied bestaat, en dat één of twee keer per week sporten ook goed genoeg is.

Dinsdag

Met dezelfde vriendin ga ik in juni een paar dagen naar Berlijn en we besloten met de trein te gaan (lekker milieuvriendelijk) Ook al gaan we pas in juni, ik verheug me er nu al enorm op. Berlijn is echt een vegan walhalla en ik kan niet wachten om weer zonder moeite allemaal lekkere vegan dingen te kunnen eten.

’s Middags had ik therapie en daarna voel ik mij altijd vrij eh, beroerd. Toch moest ik mezelf nog even naar de stad slepen want er moest een boek terug naar de bibliotheek. Ik kon het niet laten om ook nog even bij de Kruidvat te kijken en dit was de schade. De highlighter kocht ik omdat Nikkie Tutorials zei dat deze heel goed is, de poeder had ik nodig want mijn oude is kapot gevallen en de nagellak belandde per ongeluk in mijn mandje. Oeps.

De rest van de dag spendeerde ik met deze kleine haarbal <3

Woensdag

Nóg meer nieuwe make-up; de mensen die mij een beetje kennen weten dat ik gek ben op make-up. De laatste maanden koop ik vaak in een ‘ik-ben-zo-zielig’ bui iets nieuws. Dit zijn twee nieuwe liquid lipsticks waarvan de rood/oranje kleur prachtig is en de roze kleur mij eruit laat zien als een lijk. Dus daar ga ik iemand anders blij mee maken.

Donderdagavond was er in de bibliotheek een lezing van Romee Hoeksma over afvalvrij leven. Ik schreef op Instagram al dat ik niet zozeer iets nieuws heb geleerd (ik vind mijzelf al vrij ‘groen’ en bewust) maar dat het me wel inspireerde om opnieuw te kijken naar hoe ik zelf zo min mogelijk afval kan produceren. Wordt vervolgd..

Donderdag

Voordat ik naar Limburg reed bracht ik Kai naar school en ging ik daar zelf nog even snel naar de wc. Daar zag ik dit briefje hangen en ik moest meteen terug denken aan onze reis in Japan. Daar hangen op veel openbare wc’s ook dit instructies over hoe een wc te gebruiken, heel bijzonder.

Vrijdag

Vrijdagochtend stond ik in de badkamer toen ik opeens geroepen werd; of ik de katten van de buren wilde zien. Dat hoef je mij natuurlijk geen twee keer te zeggen. Uiteindelijk aaide ik zelfs de hond, wat best een prestatie is want ik ben een beetje bang voor grote honden.

Toen ik ’s middags op visite was in het nieuwe huis van mijn broertje zag ik ook nog zijn hamster. Zoveel dieren op één dag, wat een feest.

Zaterdag

Maakte ik precies 0 foto’s. Ik zat voor een groot deel in de auto terug naar huis, keek samen met Kai drie afleveringen van Dirty John en haalde knuffels in met Sjors.

Zondag

Ook weinig foto’s. De dag bestond uit uitslapen, voetbal kijken en lezen. Ik ben nu bijna klaar met dit boek en ik vind het zo mooi hoe liefdevol mensen over hun huisdier kunnen vertellen. Vaak wordt nog gedacht dat het ‘maar’ een huisdier is maar in ieder geval voor mij is Sjors zoveel meer. Nadeel van dit boek is dat ik nu ook zó graag een hond wil.

 

Wat er deze week online kwam:

In beeld, het weekoverzicht van vorige week.

De nacht is mijn grootste vijand

 

Ik ben ook te volgen op Instagram en Goodreads.

Liefs, Zina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *