In beeld: Sjors, werken, therapie

Een nieuw jaar, een goed moment om weer te beginnen met deze overzichtjes. Vandaag laat ik zien wat ik in januari zoal deed.

Voor kerst kreeg ik deze beker van mijn beste vriendin. Hij is gemaakt van 100% gerecyclede wegwerpbekers en echt echt écht lekvrij. Tegenwoordig krijg je op veel plekken korting als je je eigen beker meeneemt, hopelijk motiveert dat meer mensen om een herbruikbare beker te gebruiken. De koffie smaakte er niet minder om in ieder geval.
Semi sip want ik was tussen kerst en oud en nieuw aan het werk terwijl geloof ik verder ie-der-een vrij was. Vind mijn werk echt weer steeds leuker maar hier baalde ik stiekem een beetje dat ik niet ook vrij had genomen (degene die nu zegt dat ik de afgelopen anderhalf jaar al genoeg vrij heb gehad is af).
Over werk gesproken: omdat ik al ruim anderhalf jaar ziek ben is er een zogenaamd ‘tweede spoor traject’ opgestart. Dit wil zeggen dat er ook buiten mijn huidige werkgever wordt gekeken naar mogelijkheden tot werk. Heel gek, want de verwachting (en ook mijn bedoeling) is dat ik weer volledig aan het werk ga bij mijn huidige werkgever. Desondanks is het wel fijn om dit traject te doen, omdat ik ook hier weer veel over mezelf leer.
Wat betreft dingen over dingen over jezelf leren: de afgelopen 2,5 maand heb ik groepstherapie gevolgd met de focus op communicatie en assertiviteit. Het belangrijkste wat ik hier leerde is dat ik vaak niet écht mijn gevoel uitspreek, maar een quasi gevoel benoem. Bijvoorbeeld ‘ik zit niet zo lekker in mijn vel’ (quasi gevoel) in plaats van ‘ik voel mij verdrietig’ (een ‘echt’ gevoel). Let er maar eens op, heel veel mensen doen dit.

 

Lievelingskat, lievelingsboek. Over dit boek volgt nog een uitgebreider stuk maar: ga. dit. lezen.
Ging voor het eerst in maanden weer eens hardlopen. Om niet meteen te hard van stapel te lopen begon ik weer bij week 1 van mijn schema. Ging prima. Ook prima: dat ik het prima vond om weer op 1 te beginnen. Ik leer het wel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eindelijk stapte ik over naar een duurzame bank! Dit stond al super lang op mijn lijstje van groene voornemens en nu heb ik het eindelijk geregeld. Voelt zo goed om weg te gaan bij een bank die investeert in (…) en nu mijn geldzaken te regelen via een bank die veel meer aansluit bij mijn idealen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben (niet zo) stiekem een beetje verliefd op Lars Veldwijk en was dan ook heel blij toen een vriendin mij deze foto stuurde. Met vervolgens het commentaar van haar schoonvader: “Je hebt slechte voetballers, hele slechte voetballers, en dan heb je Lars Veldwijk”.

 

 

 

 

 

 

 

Op een dag waarop ik super hard baalde omdat het opbouwen van mijn uren op werk niet ging zoals ik dat wilde werd ik getagd in deze quote.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik had mijn 1-jarig jubileum bij mijn huidige psycholoog, hoera(?). Ik ben bezig met een uitgebreide blog over alle vormen van therapie die ik het afgelopen jaar heb gedaan, deze komt binnenkort online.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En als afsluiter deze: één van de belangrijkste dingen die ik de afgelopen jaren heb geleerd. Hoezeer je ook overtuigd bent van je gedachten, het is niet per definitie de waarheid. Echt niet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “In beeld: Sjors, werken, therapie

  1. Yay, een nieuw blogje van jou! Ik ben toevallig ook bij Staat van Dienst in een tweede spoortraject. Bij mij gaat het traject wel erg moeizaam, maar ik heb niet zo’n fijne begeleider dus denk dat het daar mee te maken heeft. Hoe loopt het bij jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *