In beeld: werken aan mijn ritme, psychiater, vegan eten

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht! Het was een week met wisselende stemming en energie. Ik probeerde aan mijn dag- en nacht ritme te werken, ging naar de psychiater, probeerde wat nieuwe vegan producten uit en was zondag bij de Enschede marathon.

Maandag

De nacht van maandag op zondag sliep ik onwijs goed, ik tikte zelfs de 10 uur slaap aan. Op Instagram zei ik dat ik sliep als een baby maar daarop kreeg ik berichtjes van moeders die zeiden dat die uitspraak alleen gedaan wordt door mensen zonder kinderen. Dus ik sliep als een roosje, niet als een baby. Met alle energie die ik had ging ik naar de sportschool, waar ik al een tijdje niet was geweest. Ik gaf mezelf toestemming om niet meteen voluit te gaan, maar gewoon te zien hoe mijn lichaam reageerde op het sporten, en dat ging verbazingwekkend goed.

’s Middags deed ik samen met Kai boodschappen. Unox heeft sinds kort veganistische paté voor op brood en die wilde ik graag uitproberen. Oordeel: wel lekker maar komt zeker niet in de buurt van de paté van bijvoorbeeld de Vegetarische Slager of Kips.

Na het sporten en boodschappen doen was ik moe. Behalve lezen en met de kat knuffelen kwam ik niet meer echt tot iets. ’s Avonds maakte ik wel nog mosterdsoep met dit recept maar dan zonder de witlof, en bombardeerde dat meteen tot mijn nieuwe lievelingssoep.

Dinsdag

Had ik weer schematherapie. Normaal gesproken ben ik na zo’n sessie helemaal gesloopt en klaar met alles en iedereen, dit keer viel het gelukkig best mee. ’s Middags maakte ik een flinke wandeling en kocht ik bij de Jumbo vegan ‘zalm’. Deze zag ik op de Instagram pagina van Wateetjedanwel en omdat ik voordat ik vega(n) ging eten erg van zalm hield was ik hier heel benieuwd naar. Het bleek de teleurstelling van de eeuw te zijn.

Dat het er niet precies uitziet en smaakt als zalm, oké. Ik denk ook dat het echt heel moeilijk na te maken is. Maar er zit gewoon een vieze smaak aan. Niet voor herhaling vatbaar, helaas.

Woensdag

Op woensdag had ik een afspraak met een psychiater, wat ik super spannend vond. Wat ik besproken heb en waarom ik het zo spannend vond kun je hier teruglezen. As we speak heb ik vanochtend de laatste dosis van de oude medicatie gehad en ben ik de komende vijf dagen medicijnvrij. Vind dat toch een dingetje, hoewel het geloof ik niet zo is dat alle stoffen meteen uit je systeem zijn. Maar toch, de angst voor een terugval is er wel. Het scheelt dat ik best wat leuke dingen op de planning staan komende week, hopelijk sleept dat me er doorheen.

Omdat het mooi weer was en Kai me naar de psychiater had gebracht en het niet helemaal lekker uitkwam qua tijd besloot ik naar huis te lopen. Ik weet niet of het aan mij ligt maar ik kom steeds meer van dit soort mooie schilderingen tegen in Enschede, zo leuk!

Donderdag

Donderdag deed ik eigenlijk de hele dag vrij weinig. Overdag probeerde ik tevergeefs een rondje hard te lopen en ’s avonds ging ik weer eens oppassen (en met de hond knuffelen, en in bad een boek lezen). Voor iedereen die de film heeft gezien én het boek heeft gelezen: vond jij ook dat er bi-zar veel verschil in zit?

Vrijdag

Oké het laatste vegan product dat ik deze week probeerde: deze karamel zeezout pindakaas EN HET IS FANTASTISCH. Ik ben sowieso een groot fan van pindakaas maar dit is echt de koning onder de pindakazen.

Vrijdagochtend zat ik om 09.30 klaar met mijn laptop om kaartjes voor Muse te scoren. Zenuwslopend vind ik dat altijd, met die gekke wachtrij, hopen dat het niet binnen drie seconden is uitverkocht en of er nog goede plekken zijn. In eerste instantie leek het erop dat we naast het net zouden vissen maar gelukkig wist mijn vriendin uiteindelijk nog (hele) goede kaarten te bemachtigen. Zó blij, ik heb Muse al eens gezien in het Goffertpark maar wilde ze heel graag nog eens in een zaal zien, en in september is het eindelijk zover!

Later op de dag dronk ik koffie met een vriendin in haar nieuwe huisje, waar dit fotomodel de nodige aandacht opeiste. Ik kwam een oude krabpaal van Sjors brengen waar hij nóóit ook maar naar heeft omgekeken en zij lag er binnen vijf minuten in. Prima.

Zaterdag

Zaterdag, tja. Laten we het erop houden dat zaterdag niet helemaal mijn dag was.

Deze week ben ik veel bezig geweest met het hervinden van een fatsoenlijk dag/nachtritme, dit was de laatste weken namelijk niet echt fantastisch. Eén van de dingen waarmee ik ben begonnen is mijn telefoon niet meer meenemen naar bed. Ik merkte dat ik vaak, als ik wel moe was maar niet meteen in slaap viel, meteen naar mijn telefoon greep en vervolgens weer een uur hersenloos door Instagram/nieuws/YouTube zat te scrollen. Nu ik de telefoon niet meer binnen handbereik heb merk ik dat het in slaap vallen een stukje beter gaat. Wanneer ik niet kan slapen pak ik nu mijn e-reader en lees ik nog wat. Ook probeer ik op een vast tijdstip naar bed te gaan en ook weer op een vast tijdstip op te staan, zodat hopelijk mijn lichaam zich aan dit ritme zal gaan aanpassen. Het opstaan is nog wel een dingetje maar ik moet zeggen dat het deze week vier van de zeven dagen goed is gegaan.

Zondag

Zondag stond bijna in zijn geheel in het teken van de Enschede Marathon; ’s ochtends kwam de 5 km door mijn straat en keek ik de marathon op tv, ’s middags was ik in de stad om een vriendin aan te moedigen die de 10 km liep. Eigenlijk zou samen met haar lopen maar een paar weken geleden raakte ik geblesseerd en ik was niet op tijd fit om genoeg te trainen. Super jammer, vooral omdat ik in januari heel enthousiast begon met trainen en er van overtuigd was dat het zou lukken. Maar helaas, als je lichaam niet wil dan moet je het ook niet doen. Ik ben wel alweer wat hardloopplannen aan het maken voor dit jaar, waaronder natuurlijk de Alkmaar City Run en misschien wil ik mij ook inschrijven voor de Singelloop. Anyway, eerst maar eens van die blessure afkomen (en goede schoenen kopen).

 

Wat er deze week online kwam:

In beeld, het weekoverzicht van vorige week

Favorieten van maart

Naar de psychiater

Ik ben ook te volgen op Instagram en Goodreads.

Liefs, Zina

2 thoughts on “In beeld: werken aan mijn ritme, psychiater, vegan eten

  1. Hee Zina, ivm het slecht in slaap vallen: is misschien Storytel iets voor jou. Deze app leest boeken aan je voor. Er zijn tal van boeken, ook bv meditatie. Je kunt een timer instellen als je ‘t gebruikt voor het slapen gaan! Ik heb deze app sinds kort en het bevalt heel goed.

    1. Hee Anja, leuk dat je reageert! Storytel ken ik, en gebruik veel. Het werkt voor mij inderdaad ook heel goed om bij in slaap te vallen. Soms als ik écht niet kan slapen dan pak ik alsnog mijn telefoon en zet ik de timer op een kwartier en dan ben ik vaak wel vertrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *