Favorieten van april

O em gee, er is alweer een maand voorbij. Super cliché maar de tijd vliegt voorbij, zelfs als je al maanden thuis zit. De afgelopen maand heb ik weer veel gekeken, geluisterd en gelezen. Tijd om je mijn favorieten te laten zien!

Floortje naar het einde van de wereld (NPO)

Ik ben geloof ik een beetje laat hiermee, maar eindelijk heb ik dit programma ontdekt. In dit programma reist Floortje Dessing naar mensen en/of gezinnen die bijna letterlijk aan het einde van de wereld wonen. Wat mij vooral aanspreekt in dit programma is de passie die ik bij deze mensen zie, en hoe gelukkig zij zijn met weinig (qua materiële zaken). Dit is mijn favoriete aflevering, ik ambieer nu zelf ook een carrière als geitenhoeder in Amerika.

Je kunt alle afleveringen hier terugkijken.

Our Planet (Netflix)

Deze nieuwe serie van Netflix is heftig, zo heftig zelfs dat Netflix onderstaande tweet de wereld in stuurde:

De serie laat zien welke gevolgen klimaatverandering heeft voor dieren en ik kan je vertellen: it ain’t pretty. Ze laten echt álles zien, wat maakt dat ik tijdens het kijken buikpijn krijg, naar de televisie schreeuw en soms wel kan janken van ellende. Toch wil ik kijken en de heftige scenes niet skippen, dit zou voor mij voelen als mijn kop in het zand steken en doen alsof het er niet is. Helaas is dit wel de werkelijkheid en ik hoop dat deze serie ervoor zorgt dat mensen in gaan zien dat klimaatverandering écht een ding is. Wij als mens voelen de gevolgen misschien nog niet zo, de dieren wel en als we zo doorgaan ontkomen wijzelf er ook niet aan.

Anne, een kroniek van een zoektocht

Het voelt gek om dit boek in een favorieten-lijstje te zetten want het verhaal zelf is verschrikkelijk. De oom van Anne Faber beschrijft in dit boek hoe de zoektocht naar Anne verloopt en het afschuwelijke einde hiervan. Daarnaast word je meegenomen in de rechtszaak, de missers die er zijn gemaakt bij de eerdere veroordeling van de dader en schrijft de vader van Anne zelf een zeer raak nawoord. Het boek is hier te koop, mocht je een abonnement hebben op Storytel dan kun je het daar ook vinden.

Beyoncé – Homecoming

Bron foto

Zowel de documentaire op Netflix (wát een show) als het album (inmiddels al 83 keer geluisterd geloof ik) zijn fantastisch. De documentaire laat de weg naar haar legendarische optreden op Coachella (inmiddels ook wel bekend als Beychella) zien, waar zij als eerste donkere vrouwelijke artiest de hoofdact was. Je ziet de voorbereidingen met daarbij de visie die Beyoncé heeft en wil uitdragen, het optreden zelf met gasten als Destiny’s Child en Jay-Z. Op mijn lijstje met artiesten die ik graag nog een keer live wil zien staat Queen Bee bovenaan, en deze documentaire heeft alleen maar bevestigd waarom dat zo is.

Tattoo

View this post on Instagram

Of tattoo’s verslavend zijn? Mwah. Redelijk.

A post shared by Zina (@ziens__) on

Uiteraad kunnen mijn nieuwe tattoo’s niet ontbreken in dit overzicht, ik ben er zó blij mee. Gezet door Joey de Boer (hij is ook verantwoordelijk voor de tattoo op mijn onderarm). Inmiddels zijn ze zo goed als geheeld en voelt het alsof ze er al jaren staan. Voor nu wil ik het even iets rustiger aan doen met tattoo’s (liet er vijf in één jaar zetten), maar je weet maar nooit. Het is namelijk écht verslavend en ik heb alweer genoeg ideeën voor toekomstige plaatjes..

 

Liefs, Zina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *