29

Gefeliciteerd met je 29e verjaardag lieve Zina. You fucking made it. Alleen daarom al mag je trots zijn op jezelf. Geef jezelf maar even een goede schouderklop. Of een dikke knuffel, mag ook.

Het afgelopen jaar was niet makkelijk voor je. Hoewel het op je vorige verjaardag nog zo goed ging en je helemaal ontspannen was van je vakantie in Berlijn, ging het daarna al snel mis. Als je heel eerlijk bent ging het daarvoor misschien al niet zo goed. Maar dat wilde je toen niet toegeven, en dat is niet erg. Het was je tijd niet.

Er waren ook genoeg mooie momenten: je reis naar Japan met Kai, het Imagine Dragons concert, drieduizend kattenfoto’s uitwisselen met je bestie tussen het klagen over je leven door, vier tattoo’s laten zetten samen met je andere beste vriendin, een tripje naar Berlijn, het overwinnen van een aantal angsten en heel wat kroelsessies met Sjors.

Ik gun jou wat ik anderen ook zo vaak toewens op hun verjaardag: een jaar vol liefde, gezondheid en geluk.

Liefde in de allereerste plaats voor jezelf. Je wil het nog steeds niet geloven maar je bent écht de moeite waard. Je bent hartstikke leuk zelfs. Ik gun het jou dat je dit idee het komende jaar volledig omarmt. Dat je echt je eigen allerbeste vriendin wordt. Dat je jezelf gaat liefhebben zoals je nu al anderen liefhebt. Want dat verdien je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *