De nacht is mijn grootste vijand

Het is de nacht van maandag op dinsdag, 03.28 terwijl ik aan dit verhaal begin. Ik lig wakker, voor de zoveelste keer. De afgelopen uren heb ik talloze video’s gekeken op YouTube, me zo’n twintigduizend keer heel voorzichtig omgedraaid (want Kai ligt gelukkig wél lekker te slapen) en voel ik met de minuut de frustratie groter worden.

Best gek, niet kunnen slapen terwijl ik 24/7 moe ben en op ieder moment van de dag zou kunnen slapen. Behalve dus wanneer het echt tijd is om te slapen. Heel soms zijn er goede nachten, ook weleens nachten waarop ik (bijna) de klok rond slaap. Maar die zijn zeldzaam.

Één van de redenen waarom ik zo slecht slaap is (denk ik) dat ik weleens overdag slaap. Niet iedere dag en in principe heb ik met mezelf de afspraak dat ik na 16.00 geen cafeïne en dutjes meer mag. Maar soms lukt dat toch niet. Vandaag ben ik zelfs om 17.30 nog een uurtje gaan liggen. Niet slim, maar ik hield het écht niet meer vol. Daarnaast droom ik veel en heftig. Bewust en onbewust forceer ik mezelf om wakker te blijven omdat ik geen zin heb in weer een nare droom (en als gevolg daarvan een rotgevoel bij het wakker worden). Maar nog vervelender is de constante stroom aan (negatieve) gedachten die ik tijdens de slapeloze nachten heb en die niet te stoppen zijn. De stem in mijn hoofd overheerst op dat moment álles.

Luisterboeken zijn vaak helpend bij het in slaap vallen. Maar er zijn nachten, zoals deze, waarop echt niets helpt. En dan luister ik naar muziek of naar Kai’s gesnurk en hoop ik dat de nacht snel voorbij is. En deze nacht herontdekte ik zelfs het album van één van mijn lievelings bands die ik al een hele tijd niet geluisterd had. Is er toch nog iets goed aan al dat wakker liggen.

Liefs, Zina

P. s. Een van Kai’s bijnamen voor mij is ‘slaperd’. Ik was namelijk echt een hele goede slaper toen we elkaar leerden kennen, Kai heeft zelfs een album op zijn telefoon met allemaal zeer charmante foto’s waarop ik lig te tukken.

(Oké vooruit, hier is er eentje. De minst beschamende. )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *