Favorieten van maart

De maand maart ligt al ruim een week achter ons maar toch vond ik dat een favorietenlijstje nog wel kon. Vandaag vertel ik over mijn favoriete boek, tv-programma, serie, muziek en make-up product van de afgelopen maand.

Favoriete boek

Ik las veel boeken afgelopen maand (11 in totaal) en het was moeilijk kiezen welke nou echt mijn favoriet was. Uiteindelijk is het Aldus Sybren van Micha Meinderts geworden. Het boek gaat over Sybren, een jonge transgender die bezig is met zijn transitie tot man. Hierbij loopt hij tegen allerlei problemen en ongemakkelijke situaties aan. Omdat ik een transgender broertje heb herkende ik veel van de struggles waar Sybren mee kampt. De nadruk in dit boek ligt (vind ik) vooral op de liefde, in allerlei vormen. Het boek is trouwens grotendeels autobiografisch.

Favoriete tv-programma

Verward is een documentaire over Will, die ervan overtuigd is dat hij continu gevolgd wordt en dat er een complot tegen hem gaande is. De maker van deze documentaire, Jos de Jager, heeft Will drie jaar lang gevolgd. In die drie jaar heeft Will een camera op zijn borst waardoor je hem kan volgen bij zijn dagelijkse bezigheden. Met deze camera legt hij de conflicten met zijn buren, de woningbouwvereniging en politie vast, net als zijn gang naar de rechter. Will is er honderd procent van overtuigd dat hij niet verward is, ondanks dat de beelden af en toe behoorlijk verontrustend zijn. De documentaire ‘kiest’ geen kant maar laat zien hoe Will de wereld ervaart. De documentaire kun je hier terug kijken.

Favoriete serie

Kai en ik hebben altijd vrij veel moeite om een serie te vinden die we allebei leuk vinden. Waar Kai gek is op actie, geschiedenis en fantasy ben ik meer van de thrillers en true crime series. Afgelopen maand keken we Trapped en wonder boven wonder vonden we dit allebei leuk. Trapped gaat over een dorpje in IJsland waar, middenin een sneeuwstorm waardoor het plaatsje wordt afgesloten van de buitenwereld, een lijk wordt gevonden. Kai vond het idee dat ze letterlijk vast zaten leuk, ik de zoektocht naar de dader. De gesproken taal in de serie is trouwens in het IJslands, dus je wordt gedwongen je aandacht erbij te houden (tenzij je IJslands heel goed is). Je vindt Trapped hier.

Favoriete muziek

Tijdens een van de vele slapeloze nachten herontdekte ik Air Traffic, een Britse band waar ik al jaren fan van ben. Ze hebben maar één album, wat ik waarschijnlijk al tachtig keer geluisterd heb. Air Traffic heeft ook mijn lievelings liedje ooit gemaakt, namelijk deze:

In 2017 heb ik ze live gezien en het was zó bijzonder om mijn eigen lievelingsliedje live te horen. Kippenvel van boven tot beneden en weer terug. Alle muziek van Air Traffic staat op Spotify.

Favoriete make-up product

Al maandenlang was ik op zoek naar een lipstick die 1) rood met een oranje ondertoon 2) dierproefvrij en 3) vegan is. Deze maand vond ik hem met ein-de-lijk, het is deze van Ofra Cosmetics.

Het is de bovenste kleur. De onderste kleur stond, zacht uitgedrukt, niet zo flatterend. De lipstick is niet heel goedkoop (ik betaalde €16,95) maar de kwaliteit is geweldig: brengt makkelijk aan, je voelt ‘m niet zitten, geeft niet af en blijft onwijs lang zitten. Ofra is te koop via verschillende webshops, ik kocht ‘m bij Boozyshop.

 

Liefs, Zina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *