Op therapeutische basis

Al heel lang speel ik met het idee om weer een blog te beginnen. Om weer een plek op internet te creëren waar ik al mijn gedachten en belevenissen kan opschrijven en delen met iedereen die het maar wil lezen. De naam van mijn blog had ik vrij snel gekozen, met hulp van Kai. Het live gaan en de eerste blogpost lieten iets langer op zich wachten zoals je ziet. Al vanaf oktober probeer ik te schrijven maar op de één of andere manier lukte het nog niet om er een samenhangend geheel van te maken. Ook wist ik niet goed hoe ik mijn eerste blogpost moest beginnen. Uiteindelijk heeft mijn psycholoog mij de hoognodige schop onder mijn kont gegeven en tadaa: hier is mijn eerste blogpost.

Ik denk dat de meeste mensen die dit lezen wel weten dat ik eerder een blog heb gehad, deze is een jaar of twee geleden gecrasht (mag de webhost eeuwige jeuk aan een plek waar je nét niet zelf bij kan krijgen). Op deze blog schreef ik veel en open over mijn psychische problemen en ook hier zal dit onderwerp regelmatig voorbij komen. Omdat ik er op dit moment weer in alle hevigheid mee te maken heb én omdat het mijn persoonlijke missie is om het taboe op psychische ziektes te doorbreken. 

Maar daarnaast wil ik ook weer schrijven over leuke dingen. Over hoeveel ik van dieren houd, over leuke dingen die ik doe, boeken die ik lees, concerten die ik bezoek. De mooie maar ook gewone dingen in mijn leven.

Met behulp van therapie werk ik momenteel aan het stellen van grenzen en haalbare doelen en dit trek ik door op mijn blog. Werken doe ik op therapeutische basis en dit blog bijwerken dus ook. Geen vaste dagen of tijdstippen waarop er iets online móét komen, maar schrijven wanneer ik daar de ruimte voor voel. 

 

Liefs, Zina

2 thoughts on “Op therapeutische basis

  1. Yes! Ik vind het fijn dat je er weer bent en ben vooral enthousiast omdat je ook over je mentale struggles wil gaan schrijven. Dat is iets waar ik nog best wel zoekende in ben (wat deel ik wel / wat deel ik niet / wie leest er mee, help help) en dan is dit gewoon heel inspirerend. Dus thanks voor dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *