Typisch mij

Een tijd geleden las ik bij een andere blogger (ik weet niet meer wie, sorry!) een soortgelijk artikel over eigenschappen die deze persoon typeerden. Ik vond dat zo interessant dat ik bij mezelf en Kai ten rade ging over welke eigenschappen mij nou écht Zina maken. Dus bij deze, vijf dingen die mij Zina maken.

1. Ik hou HEEL. ERG. VEEL. van dieren

En dan dieren in (bijna) alle soorten en maten. Mijn ultieme favoriet blijft de kat, maar eigenlijk word ik van alle dieren heel erg blij. Zet mij op een kinderboerderij en ik heb de tijd van mijn leven. Ik aai iedere kat die ik op straat tegen kom en boeken of films met dieren in de hoofdrol doen het altijd goed. Mijn liefde voor dieren is ook de belangrijkste reden voor mij om geen vlees meer te eten.

2. Aardappels zijn mijn lievelingseten

Het maakt me niet eens zoveel uit in welke vorm, ik vind het allemaal lekker. Maar als ik moet kiezen dan vind ik friet het aller-aller-aller lekkerst. Met (vegan) mayonaise, appelmoes en curry please.

3. Ik ben een moeilijke eter

Over eten gesproken: ik ben best wel een pieperd met eten. Vroeger was dit vrij extreem en waren er periodes dat ik alleen maar brood at. Sinds ik vegetariër en daarna veganist werd gaat het gelukkig een stuk beter, maar nog steeds ben ik geen super makkelijke eter. Zo walg ik van prei, ui en ook knolselderij vind ik echt niet te doen. Daarnaast eet ik dus geen vlees, geen vis, geen eieren en drink ik geen melk.

4. Ik vind jarig zijn heel erg leuk

En roep dan ook al maanden van tevoren ‘RAAD EENS WIE ER BIJNA JARIG IS’. Ouder worden vind ik niet per sé het allerleukste op de wereld, maar mijn verjaardag vind ik altijd een feestje. Niet letterlijk trouwens, want vorig jaar heb ik mijn verjaardag niet eens uitgebreid gevierd maar had ik alsnog een van de leukste verjaardagen ooit.

5. Schaamteloos enthousiast zijn

Kan ik, over hele kleine dingen. Een kat die voor een raam zit te chillen, een puppy die ik ergens voorbij zie huppelen, over dat ik zo lekker lig (volgens Kai zeg ik iedere avond in bed ‘OH IK LIG ECHT ZÓ LEKKER), lekker eten of een mooi liedje dat voorbij komt.

 

Heb jij ook eigenschappen die jou ‘typisch jou’ maken?

 

Liefs, Zina

One thought on “Typisch mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *